Asigurarea Calitatii Datelor

Calitatea datelor va fi asigurata atat automat prin validari ale platformei, cat si de catre echipa specializata a GS1 DataExchange. Informatiile afisate pe ambalajul produsului vor fi comparate cu informatiile inregistrate de furnizor in platforma. Pentru aceasta se folosesc imaginile de eticheta si ambalaj incarcate de furnizor in fisa de produs. Calitatea superioara a imaginilor este prin urmare foarte importanta pentru ca textul de pe eticheta /ambalaj sa fie  lizibil. Ehipa de control al calitatii datelor GS1 DataExchange ofera din acest motiv  un serviciu de captura a imaginilor 360cu echipament profesional. In cazul unei neconcordante intre informatia  introdusa in aplicatie si informatia existenta pe ambalaj,  furnizorul este notificat prin intermediul platformei, cu privire la erorile ce necesita remediere. La finalul analizei si raportarii neconcordantelor, se acorda unul din cele trei statusuri privind calitatea datelor:

–        QC Pozitiv – daca toate informatiile corespund
–        QC In progres – daca procesul de verificare a fost intrerupt sau se asteapta modificari la erorile notificate
–        QC negativ daca exista notificari privind neconcordante, la care nu s-a raspuns/nu au fost modificate erorile, in decurs de 5 zile lucratoare.

Asigurarea Calitatii Datelor

Calitatea datelor va fi asigurata atat automat prin validari ale platformei, cat si de catre echipa specializata a GS1 DataExchange. Informatiile afisate pe ambalajul produsului vor fi comparate cu informatiile inregistrate de furnizor in platforma. Pentru aceasta se folosesc imaginile de eticheta si ambalaj incarcate de furnizor in fisa de produs. Calitatea superioara a imaginilor este prin urmare foarte importanta pentru ca textul de pe eticheta /ambalaj sa fie Ehipa de control al calitatii datelor GS1 DataExchange ofera din acest motiv  un serviciu de captura a imaginilor 360cu echipament profesional. In cazul unei neconcordante intre informatia  introdusa in aplicatie si informatia existenta pe ambalaj,  furnizorul este notificat prin intermediul platformei, cu privire la erorile ce necesita remediere. La finalul analizei si raportarii neconcordantelor, se acorda unul din cele trei statusuri privind calitatea datelor:

– QC Pozitiv – daca toate informatiile corespund
– QC In progres – daca procesul de verificare a fost intrerupt sau se asteapta modificari la erorile notificate
– QC negativ daca exista notificari privind neconcordante, la care nu s-a raspuns/nu au fost modificate erorile, in decurs de 5 zile lucratoare.

Efecte ale asigurarii Calitatii Datelor

  • Datele complete, corecte si coerente -> interoperabilitate , transparenta, optimizarea proceselor , eficienta lantului de distributie, disponibilitatea produselor cresterea vanzarilor si a loialitatii cumparatorilor
  • Datelor logistice corecte si actualizate (dimensiuni, volume, greutati) -> planificare optima a spatiului
  • Date cu structura, descriere si format standardizat -> potential de automatizare a schimbului de date
  • Datele de calitate -> scaderea riscului de producere a erorilor in tranzactiile comerciale si implicit a costurilor asociate remedierii erorilor
  • Informarea corecta, completa a consumatorilor -> imbunatatirea experientei de cumparare
  • Sincronizarea datelor -> informatia partajata in timp real

Provided by: